Formació i ocupació

Formació i ocupació

Projecte Follow us

Iniciativa impulsada per 8 entitats europees per a crear una estratègia contra l'atur juvenil

L'objectiu final és motivar, capacitar i formar joves que ni estudien ni treballen perquè desenvolupin habilitats professionals com a administradors de xarxes socials i connectar-los amb pimes que requereixin els seus serveis.

Visita la web
Follow us

Ocupació juvenil mitjançant l'ús professional de les xarxes socials

Follow us és un projecte europeu que té com a objectiu final dissenyar un programa inclusiu perquè les xarxes socials siguin el vehicle de creació d'ocupació per als ‘NEETS’, joves d'entre 15 i 29 anys que no estan estudiant ni treballant. Es tracta de crear una estratègia perquè, usant les eines digitals existents i les habilitats personals d'aquests joves, se'ls motivi i se'ls reintegri en el mercat laboral connectant-los amb pimes de tota Europa.

El projecte, cofinançat pels fons Erasmus+, es desenvoluparà durant dos anys amb la col·laboració de socis d'Alemanya, Polònia i Romania. En aquest període de temps es dissenyaran 3 eines que permetin oferir als joves oportunitats reals de formació i ocupació a través de les xarxes socials. Les tres eines que es dissenyaran i testaran abans de la seva implementació a nivell europeu són:

  • Curs innovador i interactiu per a motivar als joves a desenvolupar les seves habilitats digitals, amb una formació certificada en l'ús professional de les xarxes socials.
  • Curs per a treballadors socials d'entitats que tracten amb joves vulnerables, perquè puguin ajudar-los a desenvolupar les seves competències digitals.
  • Plataforma en línia que connecti joves formats amb pimes que necessitin serveis de community managers, perquè puguin així desenvolupar una etapa de pràctiques.
Socis del projecte Follow us

Cada país involucrat en el projecte està representat per una ONG que treballa amb joves en el seu territori i una Cambra de Comerç, establint així un nou format de col·laboració i cooperació entre joves i empreses, en un escenari en el qual totes les parts sortiran beneficiàries.

  • Espanya: Centri for Education (Manacor) i Cambra de Comerç de Mallorca
  • Alemanya: Wismar Bildungsgesellsc i Cambra de Comerç Italiana a Alemanya
  • Polònia: Krajowa Izba Gospodarcza i Cambra de Comerç de Polònia
  • Romania: Associació Team4Excellence i Cambra de Comerç Italiana a Romania.

La reunió d'inici de projecte es va celebrar en la Cambra de Comerç de Mallorca els dies 2 i 3 de març de 2022.

Visita la web