Ajudes

Ajudes

Els fons Next Generation

Són l'instrument temporal que la Unió Europea ha activat per a la recuperació econòmica i social, dotat amb més de 800.000 milions d'euros.

L'estratègia espanyola per al repartiment d'aquests fons s'orienta especialment al suport a les pimes i autònoms, amb diferents iniciatives per a fomentar la seva participació i dedica un apartat específic al seu enfortiment.

Next Generation Illes Balears

Cercadors de convocatòries finançades pels fons de recuperació europeus

L'element central de Next Generation EU és el Mecanismo de Recuperación y Resiliencia (MRR), un instrument destinat a concedir subvencions i préstecs per a donar suport a reformes i inversions en els Estats membres de la Unió Europea. A fi de rebre fons en aquest marc, Espanya ha elaborat el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia en el qual descriu com l'invertirà.

Les mesures que es finançaran amb aquestes ajudes s'estructuren en 6 pilars: transició ecològica; digitalització; creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu; cohesió social i territorial; resiliència sanitària, econòmica, social i institucional; i, polítiques per a la generació futura.

Les pimes i autònoms poden accedir als fons Next Generation mitjançant diversos mecanismes: ajudes directes a fons perdut, préstecs en condicions favorables o projectes mitjançant concursos. En les webs oficials del Govern d'Espanya i del del Govern de les Illes Balears pots trobar -mitjançant els seus cercadors- totes les convocatòries publicades fins avui dirigides a pimes i autònoms de Mallorca:

Qualsevol persona pot beneficiar-se del pressupost de la UE. És possible buscar convocatòries, en curs i pròximes, propostes de finançament, obtenir informació general sobre procediments i programes de finançament i sol·licitar finançament en línia si se coneixen els procesiments de la Comisió Europea.

Cambra d'Espanya ha elaborat una completa web informativa amb documentació d'interès sobre com es gestionen els fons Next Generation i com han de presentar-se els projectes accesible desde aqui.