Emprendre

Emprendre

Sessions d'orientació per crear una empresa

Grupales orientación autónomos

Obre la porta al món empresarial i obtingues una visió global de tot allò que has de tenir en compte si vols emprendre. La Cambra de Comerç de Mallorca ofereix sessions informatives per orientar-te en la creació de la teva empresa i ajudar-te a passar de la idea al negoci.

Són sessions gratuïtes de dues hores de durada que es realitzen telemàticament els dijous a les 10h.

Rep informació bàsica d'interès i aconseguiex respostes a les preguntes que, com emprenedor, segur que t’estàs plantejant ara mateix:

  • Quines formes jurídiques hi ha actualment?
  • Quins tràmits he de fer per crear l’empresa?
  • Quina fiscalitat em correspon?
  • Per on començ amb el pla d'empresa?
  • On puc cercar finançament?
  • A quines subvencions puc optar?

Mallorca Emprèn és l'execució a Mallorca dels programes Espanya-Emprèn i Suport Empresarial a les Dones (PAEM), desenvolupats a través de la xarxa de cambres i cofinançats pel Fons Social Europeu. L’objectiu d’aquests programes és contribuir a la posada en marxa de noves activitats empresarials i incideixen especialment en la seva sostenibilitat i competitivitat a llarg termini.

Inscriu-te
Persona de contacte:
Pedro Serrano
Atenció a l'emprenedor
empresa@cambramallorca.com
971 71 01 88 (ext. 2422)

Suport a l'autoocupació de persones migrants

Programa ERIAS integración laboral migrantes

L’European Refugees Integration Action Scheme (ERIAS) és la resposta de les cambres europees a la qüestió de la integració en el mercat laboral de les persones nacionals de tercers països (TCN).

En el marc d'aquest programa, la Cambra de Comerç de Mallorca posa a disposició de les persones migrades una eina per avaluar-ne les competències sociolaborals i conèixer-ne la capacitat d'integració en el mercat laboral per crear una empresa. Els migrants que s'acullin al programa ERIAS es beneficiaran de sessions individuals d'assessorament i orientació per engegar el seu propi negoci.

L'objectiu d'aquest programa, més enllà del suport a l'emprenedoria, és sensibilitzar dels beneficis que suposa una ràpida incorporació al mercat laboral per a la integració dels migrants a la comunitat amb un canvi de mentalitat d'"enemic" a "amic".

Participen en aquest projecte d’EuroCambres, la conferència inaugural del qual va ser a Milà el 29 de març de 2019, 13 entitats de 4 països europeus (Espanya, Itàlia, Grècia i Bulgària) i està finançat pel Fons Europeu d'Asil, Migració i Integració (European Union Asylum, Migration and Integration Fund).

Demana cita
Persona de contacte:
Pedro Serrano
Atenció a l'emprenedor
empresa@cambramallorca.com
971 71 01 88 (ext. 2420)

Acompanyament senior

Si el que necessites es un pla d’empresa tutoritzat, amb el programa de mentors de la Cambra i SECOT pots aconseguir-ho. És un servei gratuït per a emprenedors i empresaris petits i mitjans, mitjançant el qual sèniors de reconeguda solvència ofereixen sessions d'acompanyament per revisar la gestió, el desenvolupament i l'impuls dels negocis mentoritzats,  estiguin o no en marxa.

El Programa es desenvolupa gràcies a la col·laboració de Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT), una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris sèniors: professionals qualificats jubilats, prejubilats o en actiu que, de manera altruista, volen oferir la seva experiència i coneixements en gestió empresarial a qui ho necessiti.

SECOT Balears

La delegació de SECOT a les Balears té la seu a la Cambra de Comerç i la seva junta directiva està presidida per Ricardo Moreno. Completen la junta executiva Iñaki Miranda, vicepresident; Manuel Navarro, tresorer, i Antoni Sora, secretari.

Avui dia una desena de mentors, de manera altruista, atenen projectes empresarials en diferents fases del seu cicle de vida: els qui es troben en els seus inicis, amb un compromís clar per part de l'emprenedor, i els qui necessiten ser rellançats, mitjançant una revisió del model de negoci.

SECOT i la Cambra de Mallorca comparteixen la voluntat de contribuir en el foment de l'activitat empresarial i la de nous emprenedors. Des de l'àmbit de l'orientació empresarial, treballam conjuntament per aportar un valor afegit en el desenvolupament i la consolidació de projectes de negoci a Mallorca. L'objectiu final és contribuir, en la mesura que sigui possible, a generar un ecosistema favorable i socialment responsable per a les empreses de l'illa.

Demana cita
Persona de contacte:
Pedro Serrano
Atenció a l'emprenedor
empresa@cambramallorca.com
971 71 01 88 (ext. 2422)

Contacta amb nosaltres

AdreçaCarrer de l'Estudi General, 7
07001 Palma (MALLORCA)
Illes Balears

Crida’ns[+34] 971 71 01 88


Emailinfo@cambramallorca.com